sunnuntai 18. helmikuuta 2018

Uudistuksia tallin hevoskantaan

Pian jo eläiköityvä tallimestarimme Pekka ei pitänyt ollenkaan ideasta, jonka olin tälle kuluvalla viikolla heittänyt: tahdoin vähentää tallin hevoskantaa radikaalisti, ja varsinkin useammasta orista luopuminen oli prioriteettinani. Pekka itse oli ori-ihminen henkeen ja vereen, ja ihan toden teolla tykkäsi olla niistä vastuussa. Olihan oripalveluiden tarjoaminen yksi tallin päätoimista, mutta minun oli pakko myöntää itselleni, että liian monta hevosta nyt yksinkertaisesti vaan on liikaa niin meidän henkilökuntamäärälle kuin tallin pinta-alalle. Tarkoituksena olisikin purkaa pikkutalli tulevana keväänä, ja katsoa jos tilalle rakennuttaisi pienemmän hiekkakentän hevosten treenaamista varten.

Mitä taas tuli muuhun henkilökuntaan, oli näillä vastaansanomista asioihin siinä vaiheessa kun toin ilmoille, että myös monen monesta tammasta olisi luovuttava. Tarkkaan minä kyllä valikoin itse kunkin hevosen, josta luopumisen otin vihdoin tänään esille. Kyseessä oli lähinnä niitä hevosia, jotka eivät varsinaisesti ole niitä minun ykkösvalintojani jalostushommissa. Painotinkin joka ikiselle työntekijälle, että vaikka se oma suosikki nyt laitettaisiinkin myyntiin, olisi se pidemmän kaavan mukaan vain positiivinen asia. Tulevaisuudessa itse kukin tuleekin säästymään turhilta ylityötunneilta, joita kertyy kun on liikaa hevosia ja liian vähän henkilökuntaa.

Tuleva kevät tallilla tuokin mukanaan melkoisesti muutoksia, mutta kaikki tämä tulee olemaan vain parempaan päin. Nähtäväksi kyllä jää, saadaanko hevosmäärä pysymään kohtuullisena, vai tuleeko tyhjiä karsinoita täyttämään lauma nuorempia kilpahevosten alkuja...


- Taciturn

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti